Tiilikaton huolto

Tiilikattojen pesut, maalaukset, myrkytykset ja muut huoltotyöt.

Tee tiilikattosi huollosta vaivatonta 

Tilaamalla tiilikaton huollon ajoissa pidät kattosi hyväkuntoisena ja näyttävänä. Olemme paikallinen toimija, jolta saat osaavaa apua, kun tarvitset vaikkapa:

  • Likaantuneen tiilikaton pesua
  • Sammaloituneen tiilikaton myrkytystä
  • Tiilikaton maalausta tai suojapinnoitusta
  • Tiilikatteen tai aluskatteen uusimista

Ota yhteyttä!

Palvelusivun lomake

Milloin tiilikattoa pitää huoltaa? 

Tiili on materiaalina kestävä ja tyyliltään ajaton, mutta tiilikattosi kaipaa silti säännöllistä huoltoa ja pesua. Kun pidät tiilikatostasi hyvää huolta, se voi kestää jopa 50 vuotta.

Tiilikatolle kannattaa tehdä ennakoivia huoltotöitä vähintään muutaman kerran vuodessa. Keväällä on lumien sulettua tärkeää tarkistaa talven lumikuormien katolle aiheuttamat vauriot ja syksyllä varmistaa katon kunto ennen seuraavaa talvea.

KOOCEE - Tiilikaton huolto

Tiilikaton säännölliseen kunnossapitoon kuuluu:

Säännöllisten tiilikaton huoltotöiden lisäksi katto tarvitsee ajoittain myös suurempia huoltotöitä. Katon kunnosta riippuen tämä voi tarkoittaa katon huolellista puhdistusta sammaleesta, kuluneiden tiilien uusimista tai katon uutta pinnoitusta tai maalausta. 

Sopiva huoltoväli näille laajemmille kattotöille vaihtelee, sillä siihen vaikuttaa monta eri tekijää:

  • Kuinka huolellisesti kattoa on puhdistettu? Jos roskat jätetään katolle lahoamaan, tiilet pysyvät jatkuvasti kosteana ja hajoavat nopeammin.
  • Katon sijainti. Tiilikatto sammaloituu herkemmin kostealla ja varjoisella paikalla kuin kuivalla ja aurinkoisella.
  • Katon muoto. Roskat ja kosteus pääsee valumaan helpommin jyrkältä katolta.

Riippumatta siitä, kuinka kauan kattosi edellisestä laajemmasta huollosta on, jos katto on sammaloitunut, tiilikatteen pinnoite näyttää kuluneelta tai tiilet alkavat olla rikki, on aika kutsua ammattimies apuun. 

Mitä tiilikatolle voi tehdä?

Tiilikaton pesu

Tiilikaton pesu kannattaa tehdä muutaman kerran vuodessa, samalla kun katon pienet huoltotyötkin. Katon huolellinen pesu paitsi pitää tiilikaton siistinä, myös auttaa torjumaan sammalen kasvua. Kun peset kaiken maatuvan aineksen katolta, sammal ei löydä helposti kasvualustaa. 

Jos sinulla ei ole tiilikattosi pesuun sopivaa painepesuria ja muuta välineistöä, tai et mielelläsi itse kiipeä liukkaalle katolle, voit helposti pyytää meidät apuun tämän sivun yhteydenottolomakkeella. 

Tiilikaton myrkytys 

Hoitamaton tiilikatto sammaloituu ajan myötä, jolloin tiilten päälle ja väleihin kasvava sammal alkaa heikentää tiiltä ja tekee sen huokoiseksi. Haurastunut tiili päästää sisäänsä kosteutta ja on altis homeelle ja ilmansaasteille. Pakkasella tiilen sisään päässyt kosteus laajenee jäätyessään, mikä rapauttaa tiilikatetta entisestään. 

Tiilikaton myrkytys kuulostaa monen korvaan hurjalta, mutta sammaleen myrkytys katolta on täysin normaali ja olennainen osa tiilikaton huoltoa. 

Tiilikaton myrkytyksessä katto pestään ensin perusteellisesti, minkä jälkeen se käsitellään torjunta-aineella. Tämä sammaleenestoaine hävittää sammaleen juuriston ja ennaltaehkäisee uuden sammaleen kasvua. Käsittely ehkäisee myös levää ja muuta kasvustoa. 

Kun huomaat tiilikatollasi merkkejä kasvustosta, ota meihin yhteyttä niin hoidamme kattosi puhtaaksi. 

Tiilikaton pinnoitus 

Tiilikaton pinnoituksessa tiilikate suojataan pintakäsittelyaineella, joka antaa tiilelle lisää käyttöikää. Pinnoite luo tiilelle uuden pinnan, joka suojaa tiiltä vedeltä, lialta, kasvustolta ja pakkasen aiheuttamalta rapautumiselta.  

Vaikka tiilikaton pinnoituksessa käyttämämme pinnoite on vettähylkivä, kattosi tiilikate säilyttää silti hengittävyytensä. 

Jos mietit, mahtaako tiilikattosi kaivata jo uutta pinnoitetta, voit helposti kutsua meidät tarkastuskäynnille. 

Tiilikaton maalaus 

Tiilikaton maalauksessa käytetään tiilikatoille suunniteltuja maaleja. Maali palauttaa hieman nuhjaantuneemmallekin tiilikatteelle siistin ulkoasun ja suojaa samalla kattoa kosteudelta. 

Käyttämiämme maaleja on saatavilla useissa väreissä, joten pystymme palauttamaan tiilikattosi maalaamalla lähes alkuperäisen näköiseksi. 

Tarvitsetko apua tiilikaton huoltoon?

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella niin jutellaan miten voimme auttaa!

Ota yhteyttä!

Palvelusivun lomake