Peltikaton huolto, pesu ja maalaukset

Konesaumapeltikattojen huoltotyöt, pesut ja maalaukset.

Peltikaton huolto, puhdistus ja maalaus

Pidä hyvä huoli katostasi tilaamalla kotisi peltikaton huolto, pesu ja maalaus kokeneelta ammattilaiselta. Olemme paikallinen toimija, jolta saat osaavaa apua konesaumapeltikattojen hoitoon.

Kun huollat ja peset peltikattosi säännöllisesti ja maalaat sen aina tarvittaessa: 

  • Pidät kattosi siistin näköisenä
  • Estät katon ruostumista
  • Pidennät kattosi käyttöikää

Ota yhteyttä!

Palvelusivun lomake

Peltikaton pesu

Säännöllinen peltikaton pesu on olennainen osa konesaumapeltikaton kunnossapitoa. Katolle kertyy ajan myötä likaa, roskia, kasvustoa tai muita epäpuhtauksia, jotka voivat vangita katolle kosteutta ja saada peltikatteen ruostumaan.  

Peltikaton ruostevauriot voivat olla mittavia ja niiden korjaaminen voi käydä kalliiksi. Siksi katon epäpuhtaudet kannattaa pestä pois, ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa ongelmia. 

Peltikatteen pesu myös auttaa pitämään kotisi julkisivun esteettisenä. Jos katolle annetaan kertyä likaa vuodesta toiseen, peltikatto voi alkaa näyttää todella nuhjaantuneelta. 

Jos kattosi on likaantunut esimerkiksi kevään siitepölykauden aikana, se kannattaa pestä hyvissä ajoin ennen kesähelteitä, sillä auringonporotus voi polttaa lian kiinni pellin pintaan. 

Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus antaa konesaumapeltikatolle näyttävän pinnan ja suojaa kattomateriaalia ruosteelta ja syöpymiseltä. Suojaava maalipinta kuitenkin kuluu ajan saatossa ja alkaa vähitellen hilseillä. Siksi peltikaton maalaus kannattaa uusia noin 10 vuoden välein. 

Peltikaton maalauksessa pohjatöinä poistetaan ensin vanha hilseilevä maali ja pestään katto huolellisesti. Puhdistuksessa voidaan käyttää peltikatoille suunniteltuja puhdistusaineita sekä harjoja, jotta vanha maali ja lika saadaan poistettua peltiä kuluttamatta. 

Jos peltikatteessa on jo ruostekohtia, ne käsitellään ruosteenestomaalilla ennen varsinaista maalaustyötä. 

Maalaamme peltikatot siihen tarkoitetuilla maaleilla ja välineillä. Katto maalataan muutamaan kertaan, jotta pinnasta tulee kaunis ja kestävä.  

Tarvitsetko apua peltikaton pesuun ja maalaukseen?

Jättäisitkö peltikattosi pesu- ja maalaustyöt mieluummin ammattilaiselle? Ota yhteyttä oheisella lomakkeella, niin jutellaan miten voimme auttaa!

Ota yhteyttä!

Palvelusivun lomake